Instructeur mennen longeren

Instructie mennen en longeren

Stap voor stap, met rust en respect

Lesgeven is een ander behoeden voor fouten die jezelf gemaakt hebt en nog maakt.

 

Door mijn jarenlange ervaring als wedstrijdmenner, instructeur, cursusleider instructeursopleiding en menjury, kan ik putten uit behoorlijk wat praktische en theoretische kennis. Graag wil ik u helpen uw paard/pony op te leiden naar ieder gewenst niveau. Dit volgens een beproefd systeem.

Voor mij houdt dit in:

  • stap voor stap, met rust en respect;
  • niet de volgende stap maken als voorgaande niet redelijkerwijs bevestigd is;
  • voortdurend rekening houden met de mogelijkheden van het paard/de pony, maar ook van de menner/menster;
  • rekening houden met de leeftijd en de africhtingsgraad;
  • rekening houden met de ambities van de menner/menster.
werkfoto9 (1)

 

De meeste passie heb ik voor het geven van dressuurlessen, maar ik kan u uiteraard ook trainen in het rijden van marathonhindernissen en vaardigheid parcoursen. Ook heb ik mij gespecialiseerd in het correct longeren (in het verleden L.H.-instructeur). Desgewenst kunt u les krijgen in enkele of dubbele longe of lange lijnen.

 

Wanneer u hulp nodig heeft met het opstellen van trainingsschema’s voor uw aanspanning, wil ik u daar graag mee helpen. Ook bij de aankoop van uw menpaard/-pony kan ik u adviserend bijstaan.

 

Het paard als leermeester

In de vele jaren paardensport ben ik veel mensen tegengekomen waarvan ik kon leren en nog steeds leer. Van sommigen zeg je achteraf, zo wil ik het niet en werkt het niet. Van een ander kreeg of krijg je nooit genoeg. Zeer dankbaar ben ik voor hetgeen ik heb mogen opsteken van kundige mensen.

 

Van wie het meeste geleerd?

Het meeste heb ik geleerd van alle paarden en pony’s die ik heb mogen rijden, mennen en longeren. Wanneer je ervoor openstaat om je fouten te zien en te erkennen, leer je van ieder paard/pony. Hierdoor hoef je bij een volgend paard dezelfde fouten niet te maken en zal ieder volgend paard een betere opleiding kunnen genieten.

Bij mijn huidige paard Bombarie is de puzzel in elkaar gevallen. Ook in zijn opleiding zijn kleine, niet onherstelbare foutjes gemaakt van mijn kant. Maar in grote lijnen zijn er geen grote fouten gemaakt. Door zijn intelligentie en bereidwilligheid om met mij samen te werken, heb ik van alle paarden van hem het meeste geleerd. Mijn fouten werden en worden nog steeds direct door hem kenbaar gemaakt. Het belangrijkste in het proces van opleiden was en is onze enorme vriendschap. Daarnaast minimaal 4 jaar basisopleiding, stap voor stap dresseren en gymnastiseren en afwisselend trainen en blijven waken voor een fit paard, zowel fysiek als mentaal. Het resultaat mag er zijn. ZZ-dressuur, ZZ-vaardigheid, Z-samengesteld en zeer veel wedstrijden en kampioenschappen op zijn naam geschreven. Dit zowel indoor als outdoor.

Wilt u hier meer over weten, of wilt u mijn manier van lesgeven ervaren? Neem gerust contact met mij op.

SONY DSC

Contact

info@paul-versluis.nl

06-51520602